مقالات آموزشی

تکنولوژی برق برای تصفیه آب صنعتی و حذف مواد آلی مضر

تکنولوژی برق برای تصفیه آب صنعتی و حذف مواد آلی مضر: تیمی متشکل از جوانان از 21 کشور جهان روشی را برای از بین بردن مواد مضر موجود در آب به منظور تصفیه با جریان الکتریکی ابداع کردند. این ایده قدیمی است، اما تیم ایده جدیدی را توسعه داده است که می تواند از بیماری های مزمن افراد جلوگیری کند. این تیم از 28 مرد و زن جوان از 21 کشور جهان می باشند که توانسته اند برنده جایزه “استعداد سبز” که توسط وزارت آموزش و تحقیقات فدرال آلمان اعطا می شود، شدند. این گروه از جوانان برنده تحقیقی در مورد تصفیه آب با جریان الکتریکی شدند.
روش های دستگاه تصفیه آب صنعتی قادر به تصفیه آب از تمام مواد مضر نیستند، زیرا ذرات و ترکیباتی وجود دارند که به سختی از شر آنها می توان خلاص شد، زیرا در آب حل می شوند. اما ایده تصفیه ای که این تیم به آن دست یافتند، از بین بردن ترکیباتی است که جداسازی آنها با روش های مرسوم بسیار دشوار است.

شیمیدان سرژ گارسیا سگورا از دانشگاه بارسلونا در اسپانیا

شیمیدان سرژ گارسیا سگورا از دانشگاه بارسلونا در اسپانیا
یکی از محققان جوان، شیمیدان سرژ گارسیا سگورا از دانشگاه بارسلونا در اسپانیا است که در مصاحبه با  سایت دویچه وله می گوید که برخی از این ترکیبات توسط آنتی بیوتیک ها از بین می روند، زیرا “چنین مواد مضر موجود در آب گاهی اوقات می توانند باعث بیماری های مزمن در بدن  شوند، اگر آنها برای مدت طولانی این  آب را بنوشند. مواد پتروشیمی هم در ترکیبات آن وجود دارد که می توانند جزو این مواد مضر باشند.
این ایده جدید متکی بر الکتریسیته برق می باشد که می تواند برای از بین بردن این مولکول ها از طریق عملیات الکتریکی با هدف حذف تدریجی آنها با استفاده از هیدروکسیل موسوم به OH- است که مولکول های بسیار فعال با عمر نسبی کوتاه هستند. در این باره، محقق گارسیا-سگورا توضیح می‌دهد: «این مولکول‌ها زمانی که مواد آلی مضر در آب را شناسایی می‌کنند به سرعت حرکت می‌کنند.» برای مثال، مولکول‌های هیدروکسیل به ترکیب آلی بنزن حمله می‌کنند و آن را ابتدا به فنل تبدیل می‌کنند و سپس به تدریج آن را به اسیدهای کربنیک تبدیل می‌کنند.

دستگاه تصفیه آب صنعتی در دانشگاه بارسلونا

برای تشکیل هیدروکسیل، الکترودها را در آب قرار می دهند – یک آند و یک کاتد، تا جریان الکتریکی را به آب منتقل کنند. با این حال، تفاوت این است که این دو الکترود فلزی نیستند، بلکه از الماس پوشیده شده با بور ساخته شده اند و می توانند مولکول های هیدروکسیل را روی سطح خود تولید می کنند..
اما تعداد مولکول های هیدروکسیل تولید شده از طریق این روش کافی نیست و به همین دلیل است که روش فنتون برای الکترولیز با استفاده از یک الکترود کاتد آهن اضافی استفاده می شود. بنابراین، آب اکسیژن تولید می‌شود، سپس مولکول‌های آب و هیدروکسیل، که نه تنها در نزدیکی الکترودها، بلکه در سرتاسر مخزن آب پخش می‌شوند تا کار خود را در حمله به ترکیبات آلی و معدنی مضر آب انجام دهند.
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − شانزده =